Utorak 27.04.2010.
12:46
Tanjug

Dragutinović: Uravnotežen budžet od 2015.

"To je suština Zakona o fiskalnoj odgovornosti koji treba da omogući brži i lakši izlazak iz krize, a prva verzija tog zakona već je poslata u Međunarodni monetarni fond (MMF) na ekspertizu", rekla je Dragutinović.


Ona je, kako saopštava Ministarstvo finansija, objasnila i da bi tim Zakonom trebalo da bude definisano da javni dug ne sme biti veći od 40 odsto BDP, a da godišnji limit zaduživanja države ne bude veći 2,5 odsto BDP.


Govoreći o poreskoj reformi, Dragutinović je ponovila da je za Srbiju najvažnije da definiše pravac reforme i da se oko toga postigne saglasnost u vladajućoj koaliciji, ali i sa privrednicima, sindikatima i građanima.


"Poreska i reforma penzionog sistema biće najvažnije teme razgovora sa delegacijom MMF, koja polovinom maja dolazi u Srbiju", najavila je Dragutinović.


Sumirajući rezultate bilateralnih razgovora koje je vodila u Vašingtonu u okviru prolećnog zasedanja MMF, ona je izjavila da Srbija od Sjedinjenih Američkih Država može da očekuje podršku u MMF i Svetskoj banci za reforme koje joj predstoje.

2024 © - Vesti online