Sreda 08.04.2015.
09:46
Tanjug

Beli policajac 8 puta pucao u crnca zbog polomljenog štop svetla!

youtube.com
Usred svađe oko saobraćajnog prekršaja policajac je pokušao da omami crnca električnim omamljivačem. Muškarac je izbio policajcu omamljivač iz ruke i pokušao da pobegne. Međutim, stiglo ga je osam metaka

Gradonačelnik Čarlstona Kit Samej objavio je pokretanje optužnice na konferenciji za novinare, na kojoj je rečeno da je pripadnik gradske policije Majkl Tomas Slager (33) napravio "lošu odluku", a koja će ga koštati doživotne robije ili smrtne presude ako bude proglašen krivim za ubistvo.

- Okrivljeni (Slager) je pucao u žrtvu više puta u leđa posle svađe. Sve ovo se zasniva na video dokazima i istrazi Državnog odeljenja za sprovođenje zakona - navodi se u pročitanom sudskom dokumentu Južne Karoline.

Policajac je branio svoj postupak pravdajući se da je postupao u skladu s procedurom, dodajući da se "osećao ugroženim" Skotovim ponašanjem.

Subotnja pucnjava i ubistvo 50-godišnjeg Valtera Skota Lamera, koje je započela običnim saobraćajnim prekršajem, ponovo je otvorila pitanje poverenja između bele policije i manjinske crne zajednice u SAD-u posle serija smrti nenaoružanih crnaca - Majkla Brauna u Ferguson i Erika Garnera na Stejten Ajlandu u Njujorku.

Aktivisti su planirali protest danas u Čarlstonu, gde živi 100.000 stanovnika, od koje su polovina crnci, dok u tamošnjoj policiji radi "samo 18 odsto" crnaca ili njih 340.

2024 © - Vesti online