Utorak 07.04.2015.
21:23
Tanjug

Lončar: Na aerodromu nije bilo novinara

Tanjug
Nije bio siguran da li je sve dobro organizovano: Zlatibor lončar

- Pa zar zaista verujete da niko od novinara, da su ekipe čekale na aerodromu, ne bi odmah objavio fotografije ili snimak? - rekao je Lončar u delu intervjua koji je "Politika" objavila na svom internet sajtu.
 

Ministar zdravlja, kako se navodi, prvi put posle tragedije govori o detaljima događaja te kobne večeri 13. marta, kada je izgubljeno sedam života.

Lončar kaže da je njegova uloga u toj priči bila da obezbedi transport životno ugrožene bebe od helikoptera do bolnice.

- Napravio sam kombinovanu ekipu od dva saniteta hitne pomoći i lekara iz Instituta za zaštitu majke i deteta, gde je beba trebalo da bude prevezena, i čekao sam da mi jave gde će helikopter sleteti. Kada su me obavestili da je odredište VMA, tamo sam odmah uputio ekipe - objašnjava dr Lončar.

On napominje da su sanitetske ekipe čekale na VMA da prihvate bebu, kada je javljeno da će zbog pogoršanih meteoroloških uslova biti promenjeno mesto sletanja i da će se helikopter spustiti na Aerodrom "Nikola Tesla".

Zato je morao, kaže, da prebaci oba saniteta na drugo odredište i, da bi proverio lokaciju, pozvao je komandanta 204. vazduhoplovne brigade Predraga Bandića.

- Rekao sam mu doslovce 'Ako treba, doći ću i ja, gde treba.' Kada sam završio razgovor, u meni se rodio crv sumnje, da li je sve dobro organizovano, jer ja sam pre svega lekar, u timu sam spasavanja Urgentnog centra. Zato sam seo u svoj automobil i sam krenuo put surčinskog aerodroma - ističe ministar zdravlja.

2024 © - Vesti online