Utorak 07.04.2015.
21:03
Tanjug

Vučić: Demokrate, kada ćete vratiti narodne pare?

Tanjug
DS da vrati kredit koji je uzela: Aleksandar Vučić

 -Pod kakvim uslovima je vaša stranka dobila kredit, zašto ga niste vratili, kad ćete da vratite narodne pare - upitao je Vučić poslanike Demokratske stranke tokom skupštinske rasprave o leks specijalisu.

Poslanik DS Balša Božović odgovorio je da je DS uzela kredit od 360 miliona dinara, da je vratila 480 miliona dinara, po kamati od 16,8 odsto.

- Samo se nadam da ćete i vi reći kako i na koji način ste uzeli dva kredita od Univerzal banke koja je propala - zapitao je Božović.

Vučić je rekao da SNS, od kad on rukovodi novcem u stranci, nije uzela nijedan krediti, da se troši malo novca i štedi, da nema nikavih problema sa bankama i kreditima i da se po tome vidi odnos stranke prema novcu.

Do tada je, kako je rekao, novcem upravljao Tomislav Nikolić, i on je vratio sve kredite.

- DS nije vratila kredite za razliku od SNS - dodao je Vučić. "Samo želim da vam ukažem na ogromnu razliku i ja više time neću da se bavim. Iskočio sam malo iz teme - rekao je premijer.

Tokom polemike sa Balšom Božovićem oko “Beograda na vodi“, Vučić je podsetio da je tokom vladavine DS-a bio aktuelan “srpski Menhetn”.

- Ta ideja je obnovljena u vreme gradonačelnika Dragana Đilasa, kada je 2009. godine i šefica urbanističkog zavoga gospođa Gligorijević rekla je da će na tom području nići 'srpski Menhetn - rekao je Vučić. "Mi smo joj veoma zahvalni zbog toga. Kada sam doveo bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija pričao sam o tim snovima nas Beograđana", naveo je premijer.

2024 © - Vesti online