Sreda 08.04.2015.
12:30
S. Ban

Tibetanski horoskop

wallpapers87.com
 

Ovan predstavlja reinkarnaciju. Život mu je obeležen stalnom borbom, kako unutrašnjom tako i spoljašnjom. Energiju Marsa mora da usmeri na društvene aktivnosti kako bi se agresivnost ispoljila na najkonstruktivniji način.

Bik predstavlja stvaranje duha. Ljudi rođeni u ovom znaku su stigli u ovaj život sa zadatkom da svojim delom daju primer kako se razvija duh, zemaljska ljubav i umetnost. Da bi uspeli, moraju da pobede nesigurnost.

Blizanci predstavljaju psihološku evoluciju, korak dalje u razvoju Bikove duhovnosti. Zbog svoje merkurkovske prirode nikad ne nalaze trajni mir. Ako uspostave samodisciplinu, mogu značajno duhovno napredovati.

Svako ima svoju karmu

Vodolija predstavlja čovečanstvo i dobročiniteljstvo. Nema iluzije i upravlja svojom karmom. Oličenje je prijateljstva, ali može upasti u zamku straha od samoće. Mora napraviti razliku između iskonske ljubavi prema drugom ljudskom biću i egoističnog straha od izdaje bližnjih.
Ribe predstavljaju kraj ciklusa, povratak svetovnom biću. Ovde su vrata kosmosa. Osoba se oprašta od zemaljskog života i prelazi u druge dimenzije. Ovaj oprost simboliše karmu Ribe, čiji će život biti protkan okolnostima koje će ovu osobu naučiti da postane oličenje požrtvovanosti i praštanja.

Rak predstavlja znanje. Duh se inkarnira u fizičkom telu pri čemu je najveća pažnja posvećena materinstvu, osećanjima i porodici. Ako ne pobedi svoju detinjatost i posesivnost, može biti odbačen od svih, prepušten samoći.

Lav predstavlja univerzalnu svest. Na prvom mestu glavni je učesnik u materijalnom svetu, nameće se kao vođa. Svoju egoističnost i gramzivost može pobediti samo ako život posveti služenju drugim ljudima.

Devica predstavlja fizički svet, materiju i rad. Duh koji nikada nije zadovoljan, kritički nastrojen i svemu prigovara. Da bi duhovno uznapredovala, Devica mora da se posveti drugim ljudima i na poslednje mesto staviti sebe.

Vaga predstavlja osećajnost. Traga za ravnotežom između duha i materije. Pronalazi beskrajni nesklad u svemu. Put razvoja zaustavlja onda kada naiđe na nekog kome se dopada. Najvažnije da pobedi lenjost i da nauči da sama pronalazi izazove koji je vode ka napretku.

Škorpija predstavlja želju za večnim životom. Oličenje večne borbe duhovnog i seksualnog zadovoljstva. Plaši se smrti, pa zbog toga ima potrebu da i nju kontroliše. Niži tipovi ovog znaka uništavaju sami sebe. Karmički zadatak će ispuniti ako iskontrolišu rušilačku snagu kojom obiluju.

Strelac predstavlja stepenik sazrevanja. Ako kod Škorpije u borbi duha i seksa pobeđuje seks, kod Strelca bitku dobija duh. Najveća zamka je preterano uživanje u zemaljskom uspehu. Dobru karmu treba da troši na dobročinstva i humanitarni rad.

Jarac predstavlja više znanje. Duboko u sebi on poznaje istinu o granicama zemaljske duhovnosti. Intuitivno zna kuda treba da ide da bi ispunio zadatak svoje reinkarnacije. Zamka se krije u despotskom ponašanju. Život mora da provede u odricanju kako bi izbegao teška iskušenja.

2024 © - Vesti online