Ponedeljak 06.04.2015.
20:24
Tanjug

"DS pravi miting da traži oproštaj za užasnu politiku"

Tanjug
Loša politika DS-a dovela Srbiju do bankrota: Nebojša Stefanović

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da SNS nikad neće osporavati demokratama pravo da organizuju miting, iako su oni u javnosti kritikovali pravo naprednjaka da to isto urade.
 

- Verujem da miting, koji su najavili za 25. april, predstavlja miting na kome mole građane za oproštaj zbog kriminala, pljačkaških privatizacija i korupcije koja nije viđena u ovom delu Evrope u savremenoj istoriji - naveo je Stefanović.

On je poručio da se nada da će demokrate tražiti oproštaj od građana zbog izgubljenih 400.000 radnih mesta u vreme kada su oni bili na vlasti i da će izraziti žaljenje zbog svih firmi koje su u stečajnom postupku, poput "Agrohema", "Jugodenta", "Neimara" i drugih.

- Loša politika u kojoj su se plate i penzije povećavale bez ekonomskog osnova dovela je zemlju do bankrota - naveo je Stefanović i dodao da je još jedan od rezultata neodgovorne politike činjenica da 2012. godine zemlja gotovo da nije mogla da isplaćuje plate i penzije, da je zaduženje zemlje, u odnosu na ukupan BDP, povećano sa 28 na 61 odsto.

- Podsećam da Bojan Pajtić pokrajinskom vladom direktno rukovodi već 11 godina, a Demokratska stranka 15 godina. Za to vreme građani Vojvodine i Srbije postajali su sve siromašniji, a ljudi iz vrha DS sve bogatiji - rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online