Ponedeljak 06.04.2015.
13:40
b92.net

Mali šalje komunalce kod psihologa

Reuters
Gradonačelniče Mali, zar psiho testovi nisu redovni deo procesa dobija lekarskog uverenja od Medicine rada pre zapošljavanja?

Siniša Mali je za rekao da će komunalnu policiju zadesiti "tektonski poremećaji", da će obuka biti organizovana na novi način i biti kvalitetnija, zahtevnija i jača.

- Ne može svako da bude komunalni policajac i to želimo jasno da stavimo do znanja svima - rekao je Mali.

Gradonačelnik je nedavno najavio zapošljavanje još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu, a kako je rekao za "Blic", već je održao seriju sastanaka sa načelnikom i nadležnima u komunalnoj policiji, posle čega je napravljen akcioni plan rada.

- Svesni smo problema koji smo nasledili. Biće promenjen Zakon o komunalnoj policiji, pod hitno smo pooštrili uslove konkursa i to uoči zapošljavanja 1.000 novih komunalnih policajaca. Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade, proći reviziju, njihov rad ćemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu - najavio je gradonačelnik.

On je rekao i da su prihvaćene neke sugestije koje je taj dnevni listi uputio gradskoj upravi, a među njima je i uvođenje kamera u rad. Ideja je da komunalni policajci snimaju događaje i svoje akcije, "kako ne bi bilo više verzija istog događaja" poput sukoba sa putnicima u gradskom prevozu.

2024 © - Vesti online