Ponedeljak 06.04.2015.
12:30
Vesti

Tumačenje snova - zdrava erotika i novac kao simbol snage

wallpaperswa.com
 


Činjenica je da su snovi kao ljudi, kako je portugalski književnik Žoze Saramago zapisao u svom romanu "Sedam sunaca i sedam mesečina": "Liče jedan na drugog, ali nikad nisu sasvim identični i reći da smo videli jednog čoveka isto je toliko neprecizno kao reći da smo sanjali kako teče nekakva voda, to nije dovoljno da bismo saznali koji je to čovek, niti kakva je to voda tekla, ništa nećemo saznati ako prvo ne saznamo ko je onaj koji sanja, mora se ići od snevača ka snu i od sna ka snevaču, tražeći odgovor."

Na sajtu magicus.info objavljen je tekst o najčešćim simbolima koji se javljaju u snovima.

* Ljudi - najčešće predstavljavaju pojedine aspekte osobe koja sanja. Ne odnose se na osobu iz sna.

* Životinje - slika su naših nagona, nije važno da li sanjamo divlje ili domaće životinje. Vodozemci govore o previranjima u našoj podsvesti, gmizavci upozoravaju na iskušenja, ptice predstavljaju našu duhovnost ili seksualnost. Leptir je simbol preobražaja. Insekti i crvi najavljuju promene u vezi sa zdravljem.

* Biljke - skoro uvek su vezane za emocije i naše unutrašnje duševne drame i događaje. Cveće simboliše naša raspoloženja i duševna stanja. Drvo je simbol ličnog razvoja. Bašta je mesto rasta i napretka. Voće može da se odnosi na zdravlje.

Zdrava erotika

Seksualni snovi češći su nego što se misli i najčešće osvetljavaju naše komplekse, naše odnose i probleme sa sopstvenim i suprotnim spolom, zatim odnose s roditeljima i uopšteno autoritetima, braćom, sestrama i drugim rođacima. Za erotske snove kažu ne samo da su zdravi, već su i neophodni jer na specifičan način rešavaju potisnute probleme. Mogu, ali ne moraju da imaju seksualnu pozadinu.

* Pejzaži, panorama, tlo, minerali - često odražavaju zdravstvene probleme. Šuma je simbol nesvesnog i nagonskog.

* Prirodne pojave (poplave, zemljotresi, oluje) - predstavljaju duboke potrese u nama i preplavljenost osećanjima. Vulkani su neispoljeni bes. Voda je naše nesvesno. Kiša je nakupljena tuga, grmljavina je simbol pražnjenja, munja je aktivni (agresivni) impuls iz duhovnog sveta prema nama. Sneg, led i mraz simbolišu zadržavanje osećanja. Sunce može da predstavlja i blagotvorne, ali i razorne uticaje iz sveta duhovnog. Mesec govori o odnosima sa suprotnim polom. Zvezde pozivaju na bavljenje duhovnim. Vatra i plamen su simboli psihičke energije. Veliko svetlo i vetar su simboli duhovne energije.

* Smrt - nagoveštava preobražaj.

* Sud i suđenje - pozivaju nas da preispitamo svoje postupke.

* Pad, skok i letenje - simboli su našeg ponašanja u situacijama kad nas pritisnu problemi.

* Opasnost - najčešće predstavlja upozorenje da srljamo u nešto što nije dobro za nas.

* Putovanja i saobraćajna sredstva (automobil, voz, autobus, bicikl, avion) - simboli su našeg kretanja kroz stvarnost.

* Novac - simbol snage i energije bilo kojeg tipa.

* Golotinja - ukazuje na ranjivost (nezaštićenost) ili raskrinkavanje neke tajne.

* Ogledalo - može da najavi neverovatna iskustva, istu simboliku imaju fotoaparat, kamera, razne slike.

* Građevine - simbolično predstavljaju osobu koja sanja.

* Industrijska postrojenja - protok energije, ukazuju i na funkcionisanje krvnog sistema, probave...

* Mirisi - vezani su za žrtvene obrede, predstavljaju sećanja, vrlinu, pročišćenje... Miris je spoj svetlosti i vazduha i simbol je snage.

2024 © - Vesti online