Nedelja 05.04.2015.
13:21
Tanjug

"Ružiću smetaju Vulinova harizma i energija"

youtube.com
Sva ministrova harizma na jednom mestu

Ružiću ne smetaju izjave ministra za rad i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, "ali mu smeta odnos članstva SPS-a prema Vulinu", navodi se u saopštenju koju je potpisao direktor Pokreta socijalista Bratislav Jugović.

"To je zbog Vulina, njegove harizme, njegove energije, njegove sklonosti da se zlu suprotstavi i da pred zlom ne zaćuti. U SPS-u imate članstvo koje je naklonjeno levici, ali u rukovodstvu su kontroverzni političari sa sumnjivim vezama u kriminalnim strukturama policije, sa sumnjivim vezama u krugu uspešnih u pljačkaškom privatizovanju Srbije", naveo je Jugović.

Ružićeve izjave u poslednjem intervjuu u Kuriru "prijaju Anti Gotovini, Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju", kaže Jugović.

"Pošto kao 'evropejac' nije osudio nijednu manifestaciju fašizma, samo se fašisti raduju njegovim napadima na Vulina", naveo je Jugović, dodajući da "mnogi iz SPS hoće da pređu u Pokret socijalista".

Ružić je u intervjuu za "Kurir" rekao da "hoćemo da širimo regionalnu saradnju, a dolazimo u situaciju da ministar Aleksandar Vulin daje štetne izjave o premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću", dodajući da mu smeta takva Vulinova izjava jer "nije politički odgovorna, a nije ni pismena".

"Ako pojedinac u kapacitetu ministra iznese takav stav o premijeru druge države, to nije lični stav, već stav Vlade. Takve izjave ne mogu da nam koriste. A mogu da štete", naveo je Ružić.

Vulin je 1. aprila, reagujući na izjavu Milanovića o odluci Žalbenog veća Haškog tribunala o povratku lidera radikala Vojislava Šešelja u pritvor, pozvao hrvatskog premijera da prevlada svoju sujetu, dođe u Beograd i ovde kaže sve šta misli o Srbima i Srbiji.

2024 © - Vesti online