Subota 04.04.2015.
16:11
Tanjug

Ejmi Vajnhaus u Kanu

AP
Zanimala ju je samo muzika, ne i slava: Ejmi Vajnhaus

Film, pod naslovom "Ejmi", koji na suptilan način prati životni put britanske pevačice, tragično preminule u 27. godini, imaće premijeru u Velikoj Britaniji 3. jula, na četvrtu godišnjicu od njene smrti.

"Ne mislim da postanem slavna, jer to ne bih mogla da podnesem. Poludela bih", ovu rečenicu, bremenitu značenjem, Ejmi je izgovorila neposredno pre nego što ju je slava zapljusnula, a može se čuti u tizeru, objavljenom na zvaničnom sajtu.

Reč je o prvom dokumentarcu snimljenom uz pristanak porodice pevačice koja je preminula 2011. od trovanja alkoholom. U okviru filma, koji traje dva sata, publika će imati priliku da čuje nekoliko neobjavljenih pesama i ekskluzivnih intervjua kao i da vidi retke snimake.

"Ja nisam devojka koja pokušava da bude zvezda, niti da budem bilo šta drugo osim muzičarke", kaže Ejmi u kratkoj najavi za film.

Britanski reditelj Asif Kapadija je 2012. osvojio nagradu Bafta za režiju za film "Sena" o životu brazilskog vozača Formule 1 Aertonu Seni, još jednom slavnom mladom čoveku koji je prerano umro u 34. godini.

2021 © - Vesti online