Promeni život za jedan dan

Humanisti: Ilija Vujović, Milica Prlina, Slaviša Filipović i Tanja Prokić

One ljude koji su se umorili, a ne zameramo im, njih dve su dostojno zamenile, i čim su čule dve sestre za ovu humanu akciju koja se odvija već petnaestu godinu zaredom u saradnji sa Humanitarnim mostom "Vesti", odmah su sa reči prešle na dela.

Lepa reč otvara i gvozdena vrata, kaže stara mudrost. Svakog dočekaju ljubazno kao i uvek, ali ovoga puta su i znanim i neznanim objasnile da je reč o poklonima za najmlađe i najbolesnije. I nije bilo gosta, ni stalnog, a ni putnika namernika, od kojih nisu dobile pakete slatkiša.

Desna ruka: Dragi Golubović

Tako su dve sestre za samo nekoliko dana prikupile pet kartona "uskršnje dečje radosti", pozvale humanitarca Iliju Mikija Vujovića, Miki pozvao svog komšiju penzionera Dragog Golubovića, prijatelj ne časeći upalio kola i zajedničkim snagama dečji darovi stigli su do putne agencije Vojaž Rada, tu ih preuzimaju vozači Fudeksa i bez nadoknade prevoze u Beograd.

I eto, i u tom ne malom lancu ljudi dobre volje utkala se ne samo plemenitost već i ljubav i zajedništvo prema nejakim, kao i želja da se svaka suza sa dečjih lica izbriše bar na tren. Bar na praznik!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

A ove dve humane Beograđanke, u svojoj skromnosti i ne primećuju da su uradile nešto veliko, nešto posebno. Za Tanju i Milicu je to bilo sasvim normalno. "Lepa akcija, volimo decu", uzvraćaju uz osmeh sestre koje su ranije često, pa se proredilo, u svom restoranu organizovale dečja nedeljna popodneva gde su mališani spremali poslastice i roditelje častili vrućim, tek iz rerne ispečenim kolačima...

- A tek koliko treba pažnje bolesnoj deci! Njihov dom je bolnička soba, oni praznuju u bolničkom krevetu. Tu se ne može biti neosetljiv. Eto, zato pomažemo - uglas kažu sestre, dodajući da će za narednu akciju animirati prijatelje iz Nemačke, Austrije i drugih zemljama i pozvati ih da se pridruže. Hvala im i u ime "Vesti".

Mersi, zemljaci!

- Najteže je tražiti. Zato se na brzom reagovanju višestruko zahvaljujem zemljakinjama restorana Kod dve sestre. Hvala i drugaru na prevozu, uvek mi je desna ruka, kao Radi i Mići iz agencije Vojaž Rada i firmi Fudeks - u dahu kaže Miki Vujović. Na Institutu majka i dete leži pedesetak dece najtežih bolesnika iz cele bivše Jugoslavije. Tamo sve dobro funkcioniše, ali - nema zdravlja. Kako bih bio na licu mesta tokom podele krećem za Beograd, gde ću sa humanitarcima iz "Vesti", u najavi za Vaskrs, na maloj bolničkoj svečanosti razdeliti poklone dobrih Parižana - reči su Mikija Vukovića.

Vredni pomagači

- Ljubiša, Slaviša, Maja, Vesna, Dimitrije, Aleksandra, Dragan, Ljubica, Rade, Goca koju zovemo "treća sestra", osoblje restorana i nekoliko Francuza omogućili su nam da prikupimo vaskršnje slatkiše. Svima hvala! - poručuju sestre Milica i Tanja.

2024 © - Vesti online