Sreda 14.10.2009.
13:30
SEEcult.org

Film "Čekaj me..." u bioskopima

Momčilović u filmu “Čekaj me, ja sigurno neću doći” prati više isprepletanih ljubavnih priča, baveći se neuzvraćenom ljubavlju i čovekovom opsednutošću u traganju za srećom, koju očekuje da mu drugi pruže.

Glavni likovi, u težnji da budu voljeni, stvaraju začarani ljubavni krug u kojem svako za svakim pati i svako svakog zlostavlja i muči.

Glavne uloge igraju Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić, Milica Mihajlović, Branislav Trifunović, Vanja Ejdus, Petar Božović, Danica Maksimović i drugi…

“Sreća u ljubavi nije samo puka fraza, ona ima i svoje uporište u fiziologiji. Zaljubljeni ljudi pojačano luče endorfin ili ’hormon sreće’. Vremenom, lučenje hormona se smanjuje, i kad konačno prestane, tj. kad se čovek vrati u ’normalu’ život deluje potpuno isprazno i besmisleno. Danas se takva stanja nazivaju emotivnom adikcijom. Zbog toga je ’skidanje s ljubavi’ jednako bolno kao i ’skidanje’ s nikotina ili neke druge droge. Nije slučajno što su neki konzervativniji mislioci takva stanja tretirali kao bolest. Opet, ko od nas nije makar jednom bio ’bolestan’? Većina bi dala sve na svetu da se makar još jednom ’razboli’”, naveo je Momčilović o filmu.

Momčilović je autor poznatih filmova “Kad porastem biću kengur” i “Sedam i po”.

“Čekaj me, ja sigurno neću doći” do sada je osvojio niz nagrada na festivalima Cinema City u Novom Sadu, SOFEST-u u Sopotu, Herceg festu u Herceg Novom, te na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji i na Filmskim susretima u Nišu.

Premijerne projekcije su 20.30 i 22.30 sati.

2024 © - Vesti online