Petak 03.04.2015.
12:43
Vestionline

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u "Pioniru"

GD Palilula
Mlada nada: Ana Srećković

Učestvovaće 140 najkvalitetnijih ritmičarki pionirske, kadetske, juniorske i seniorske kategorije iz zemlje i inostranstva. Takođe, među učesnicama su i predstavnice Rusije i Bugarske, a poznato je da iz ovih zemalja potiču najkvalitetnije ritmičke gimnastičarke u svetu. Dolazi i nekadašnja svetska šampionka, Bugarka Silvija Miteva.

Satnica takmičenja:

9.00: Početak takmičenja

12.00: Svečano otvaranje (učešće 400 članica škole ritmičke gimnastike našeg Gimnastičkog društva)

20.00: Kraj takmičenja

- Palilula kup bi bio u kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije (FIG) kada bismo imali tehničkih mogućnosti. Nažalost, dvorana "Pionir" tokom sezone nikada nije slobodna u kontinuitetu, a za organizaciju FIG turnir bila bi nam neophodna najmanje dva vezana dana. Uprkos tome, Palilula kup je veoma cenjen u međunarodnim okvirima, što dokazuje sve veća brojnost iz godine u godinu. Ove godine imamo rekordan broj učesnica, tačnije 141 takmičarku - rekla je Dragana Terzić, direktor turnira.
 

Organizator GD "Palilula" je najstariji srpski gimnastički kolektiv, osnovan 1952. i do 1999. godine negovao je pored ritmičke i sportsku gimnastiku. Kroz društvo je prošlo oko 70.000 gimnastičarki, 57 JU i SCG reprezentativki, 81 učesnica svetskih i evropskih prvenstava, Balkanijada i Univerzijada, 3 učesnice Olimpijskih igara (Seul i Barselona). Trenutno je u pogonu oko 800 članica, od toga se njih 550 takmiči, a 46 su takmičarke vrhunske ritmičke gimnastike.

2024 © - Vesti online