Petak 03.04.2015.
08:44 >> 13:34h
Tanjug

Mećava na Crnom Vrhu, sneg na Kopaoniku i u Dimitrovgradu

Tanjug
Dok je u beogradu ugrejalo sunce, planine se ponovo zabelele

Najtoplije je u Negotinu i Kraljevu, gde je u sedam časova izmereno pet, a najhladnije na Kopaoniku, gde je minus osam i na Crnom Vrhu, gde su minus četiri stepena.

U Loznici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Zaječaru izmerena su četiri stepena.

Na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici i Požegi izmerena su tri, Novom Sadu i Vranju dva, Kikindi i Dimitrovgradu jedan, Sjenici minus dva, a na Zlatiboru minus tri stepena.

Sneg je na Kopaoniku visok 110 centimetara, na Crnom Vrhu dva, a na Zlatiboru jedan centimetar.

U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno sunčano vreme, a posle podne očekuje se postepeno naoblačenje, u toku noći mestimično sa slabom kišom, u planinama sa snegom.      

Kako je saopštio RHMZ, ujutro će biti hladno, ponegde sa slabim mrazem, a vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Najniža temperatura vazduha iznosiće od minus dva do dva, a najviša od 10 do 15 stepeni.

I u Beogradu će sutra ujutro biti hladno vreme, u okolini sa slabim mrazem. Pre podne biće pretežno sunčano vreme, a posle podne očekuje se postepeno naoblačenje, u toku noći sa slabom kišom. Vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Najniža temperatura vazduha iznosiće od nule do dva, a najviša 14 stepeni.

Prognoza

U upozorenju za područje Srbije do 6. aprila navedeno je da se u nedelju i ponedeljak lokalno očekuje velika kolicina padavina, od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a u planinama stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivaca za 10 do 30 centimetara. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 11. aprila, u nedelju i ponedeljak biti oblačno i hladno vreme s kišom, a u planinama sa snegom. Od utorka će biti promenljivo oblačno vreme, malo toplije, ali i dalje sveže, ponegde sa kratkotrajnom kišom, u planinama sa snegom.

2024 © - Vesti online