Četvrtak 02.04.2015.
19:55
Vestionline

Lorbek: Ovakva Budućnost ne može u EL

abaliga.com
Detalj sa okršaja Budućnosti i Partizana u "Morači"

Budućnost u polufinalu ABA lige igra protiv Cedevite i ima prednost domaćeg terena, a u slučaju ulaska u finale obezbedila bi plasman u Evroligu.


- Mi smo kazali predstavnicima Budućnosti da, uz ovakav odnos, nisu čak ni dobrodošli u Evroligu, pa i da budu šampioni naše lige. Danas se ništa ne može sakriti, a kamoli dešavanja u plej-ofu jednog ozbiljnog takmičenja - rekao je Lorbek.

On dodaje da dešavanja u sportskom regionu, odnosno česti incidenti, ruše imidž.

- Sve što se događa u regionu je urušavanje imidža. Sada smo imali i slučaj na fudbalskoj utakmici Crna Gora - Rusija, ranije je Srbija kažnjena. Da ne napominjem tragičnu smrt navijača Crvene zvezde u Istanbulu... To je Balkan, a mi moramo nekako da se spasimo od toga.

Lorbek je naveo i primere u drugim zemljama.

- Ako mogu da mirno gledam utakmicu Barselona - Real, na kojoj na tribinama sede i ljudi u dresovima Reala, ne strahujući nijednog trenutka za bezbenost, pomalo me i stid, što dolazim odakle dolazim. Zar će neko da mi kaže da želja Katalonije za otcepljenjem od Španije nije politička tenzija. Naravno da jeste, ali to se ne odražava na sport. Uvek se zapitam, zašto mi ne možemo da budemo normalniji - rekao je Lorbek.

2024 © - Vesti online