Četvrtak 02.04.2015.
20:05
jutarnji.hr

Nikolić pisao Kolindi: Gnušam se paljenju zastave, biće kažnjen

Tanjug
Kolegice susetko, izvini: Tomislav Nikolić

Nikolić u svojoj poruci naglašava da je spaljivanje hrvatske zastave čin za svaku osudu i najavljuju zakonske mere protiv počinilaca (Vojislava Šešelja pim. aut.), navedeno je u saopštenju Predsedništva.

Šešelj je u sredu zapalio hrvatsku zastavu, a povodom tog incidenta Nikolićev savetnik za spoljne poslove, Ivan Mrkić, u predsednikovo ime je svom hrvatskom kolegi Dariju Mihelinu uputio poruku za predsednici Grabar Kitarović u kojoj se naglašava gnušanje zbog omalovažavanja državnog simbola Hrvatske, piše Jutarnji.

“Državni vrh Srbije se gnuša svakog omalovažovanja simbola bilo koje države i naroda. Spaljivanje hrvatske zastave je čin za svaku osudu i protiv počinilaca će biti preduzete sve mere predviđene zakonom. Verujem da ćete razumeti da iza ovakvih incidentnih pojava ne stoji ozbiljna politika bilo koga, a kamoli rukovodstva Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Nikolić je koleginici iz Hrvatske poručio da je srpsko rukovodstvo "vođeno dokazanom mudrošću da susedi trebaju da učine sve da im zajednički život bude bolji, a ne da ga zagorčavaju".

"Zato ćemo i ubuduće sve naše napore usmeriti ka tom cilju", naglašava Nikolić.

Na ovu poruku je iz Zagreba odgovoreno da se Grabar Kitarović, "srdačno zahvaljuje i raduje saradnji".

2024 © - Vesti online