Petak 03.04.2015.
07:29
B. G.

Sanja more i Dalmaciju

Srećni: Strahinja, Aleksandar, Zoran i Jovana

- Morala sam da napustim rodni grad. Posle Zadra i Kragujevca, ja sam se eto obrela u gradiću Vajcu u Štajerskoj i mogu reći da sam u drugom braku sa Austrijancem, srećna i ostvarena. Moja deca, ćerka Jovana i sinovi, iz prethodnog braka, moja su velika snaga, podrška i životni oslonac - priča Aleksandra uz insistiranje da je dovoljno napomenuti, da se u Austriji bavi privatnim biznisom i da je i na poslovnom planu potpuno ostvarena.

Z. Dedeić
Aleksandra Stegnjajić Turin

- Kada zarađujete toliko da ne morate razmišljati o goloj egzistenciji i opstanku porodice, sasvim je dovoljno za osećaj ostvarenosti, jer osim novca puno je više finih i plemenitih momenata u životu, koji su bitniji i za mene mnogo značajniji. Kada razumete svoju decu sa kojom ste istovremeno i prijatelj, oslonac ali i roditelj, a hvala Bogu meni ih je život podario šestoro, nema veće sreće i zadovoljstva - dodaje Aleksandra, uz opasku da uvek sa ponosom ističe da je Dalmatinka i da duh Dalmacije nikada neće iščeznuti iz njene duše.

- Obožavam more i Dalmaciju, tamošnje običaje i moju brojnu familiju. Često ih sanjam. Najsrećnija sam kada se svi okupimo i siti ispričamo. Nije to baš često, nažalost život nas je razbacao na sve strane ali kada se skupimo, to su retko lepi trenuci za koje svi živimo - iskrena je Aleksandra.

Ona dodaje da jedva čeka novo leto i novo veliko okupljanje familije, a da se kraći izleti do rodnog kraja jednostavno ne računaju, jer oni služe za viđanje samo sa najbližima i narođenijima...

2024 © - Vesti online