Četvrtak 02.04.2015.
12:10
Blic.rs

Dečak sa slike postao je najtragičnija rok zvezda 20. veka

cpyu.org
Kurt Kobejn kao dete

Kobejn je bio frontmen grupe Nirvana, a kako je svojim radom i talentom zavređivao sve veću slavu teško se nosio sa tim.

Bio je od onih koji ne uživaju u svojoj popularnosti. Sa svojih 14 godina je umesto bicikla izabrao gitaru i tako otkrio svoj životni poziv.

Osvojio je srce Kortni Lav i sa njom stupio u brak 1988. godine.

Zajedno sa svojom suprugom postao je zavisnik od teških droga. Kada je saznao da je Kortni Lav trudna pokušao je da se odvikne od užasne navike, ali je ubzro ponovo počeo da konzumira.

Tokom turneje u Nemačkoj 1994. godine dijagnostifikovano mu je zapaljenje dušnika i grla, a kada je otišao na lečenje u Rimu, Kortni ga je zatekla sa lekovima i šampanjcem.

Ubrzo je pušten iz bolnice kako bi se vratio u Sijetl gde je i živeo. Kako bi pokušala da ga odvikne od narkotika, Kortni ga je odvela u rehabilitacioni centar u Los Anđelesu, odakle je on ubrzo pobegao.

Jedna od najvećih zvezda rokenrola je  5. aprila 1994. godine izvršio samoubistvo. Tada je imao samo 27 godina.

U Vašingtonu, njegovom rodnom gradu je 2005. godine podignut znak spomena na kojem piše "Welcome to Aberdeen - Come As You Are".

S obzirom da Kobejn nema grob, ljubitelji njegovog dela se svake godine na datum njegove smrti okupljaju u Vireta parku koji se nalazi uz blizini njegovog tadašnjeg doma.

2024 © - Vesti online