Sreda 01.04.2015.
22:49
goal.com

Baloteli odlazi, a ko dolazi u Liverpul?

Reuters
Napušta "Enfild": Mario Baloteli

Zbog ključnih utakmica u Seriji A, Ligi Evrope i italijanskom kupu pregovori su odloženi za kraj aprila. Fudbalerov otac, koji mu je ujedno i zastupnik, sastaće se na kraju meseca sa predsednikom Aureliom De Laurentisom i sportskim direktorom Rikardom Bigonom, kada će biti malo jasnije da li će ekipa iz Napulja izboriti plasman u Ligu šampiona.

Napoli je spreman da Iguainu poveća platu i da produži trenutni ugovor, koji ističe 2018. godine, na još 12 meseci.

Iako i sam Iguain tvrdi da je zadovoljan na "San Paolu", utisak je da se Argentinac ne bio pobunio protiv odlaska u neki jači klub. Pregovore fudbalera i uprave kluba pomno prate funkcioneri Liverpula koji traže i najmanju priliku da iskoriste neodlučnost centarfora i privole ga "Enfildu".

Inače, italijanska štampa ovih dana je povezivala Iguaina i sa Romom, Barselonom i Juventusom.

Sa druge strane, eventualni prelazak Iguaina u Liverpul dodatno bi otežala, ionako već komplikovanu poziciju Marija Balotelija, koji se letos iz Milana vratio u Englesku, ali nikako ne uspeva da nađe formu pod palicom Brendana Rodžersa.

Menadžer "Crvenih" je pri njegovom dolasku rekao da Italijan nije bio prva napadačka opcija "crvenih" u prelaznom roku, te da je njegov povratak na Ostrvo rizik.

Baloteli se suočio i sa povredom krajem novembra što mu je, takođe, otežalo prilagođavanje u Liverpulu. U međuvremenu je Rodžers uspostavio novu formaciju 3-4-3, koja je odvela Liverpul u borbu za prve četiri pozicije. Kada se Baloteli oporavio, nije mogao da se navikne na zatečeni sistem.

Nekadašnji član Intera, Mančester sitija i Milana povezivao se sa prelaskom u Sampdoriju.

Ako je sudeći po statistici, nema sumnje da bi Iguain, kojeg tržište procenjuje na 40 miliona evra, doneo veći prosperitet Liverpulu od Balotelija. Nekadašnji fudbaler River Plejta i Real Madrida ove sezone upisao je 13 golova i četiri asistencije na 27 utakmica Serije A. U proseku je postizao golove na 163 minuta.

Baloteli je dao samo jedan gol na 14 mečeva Premijer lige.

2024 © - Vesti online