Sreda 01.04.2015.
20:13
Tanjug

Protest Hrvatske zbog Šešelja

Reuters
Osuli paljbu po Šešelju, "ratnim zločincem koji govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava da utiče na region, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske"

- Optuženi ratni zločinac Šešelj govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava da utiče na region, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srpskih medija, reagovalo je pokretanjem kaznenog postupka, što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije - navodi se u saopštenju Ministarstva koje je prenela Hina.

- U takvim okolnostima svi političari imaju zadatak da smiruju situaciju i deluju racionalno i odgovorno. Evropske vrednosti odrazumjevaju dobrosusedske odnose i korektno ponašanje u regionu, što je i jedan od preduslova za uspeh Srbije u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji - ističe se u saopštenju.

MVEP je saopštio da, u tom kontekstu, današnje izjave visokog srpskog zvaničnika Aleksandra Vulina "smatra uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim"

Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je hrvatskog premijera Zorana Milanovića da "ne govori protiv Srbije" nego da "prevlada svoju taštinu" i dođe u Beograd da kaže sve što misli o Srbima i Srbiji.

2024 © - Vesti online