Sreda 01.04.2015.
13:34
Tanjug

"Hrvatska nastavlja politiku sprečavanja Srbije na putu ka EU"

Srna
Licemerne izjave Zorana Milanovića: Miodrag Linta

Navedene izjave su nastavak hrvatske politike da se Srbija na čelu s premijerom Vučićem prikaže u što lošijem svetlu i da se onemogući njen napredak ka Evropskoj uniji. Jasno je kao dan da Hrvatskoj ne odgovora politika ekonomskih reformi koji sprovodi Vlada premijera Vučića, a čiji je cilj stvaranje jake i stabilne Srbije, ocenjuje Linta u saopštenju.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozvao je Milanovića da njegova vlada, umesto što neosnovano napada Srbiju, konačno ispoštuje obaveze iz Ugovora o pristupanju, koji je Hrvatska potpisala sa Evropskom unijom novembra 2011. godine.

Navedene obaveze se, podsetio je on, između ostalog odnose na kažnjavanje ratnih zločinaca i poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj.

Prema njegovim rečima, današnja Hrvatska je jedina članica Evropske unije u kojoj se masovno krše ljudska prava jednog naroda, u ovom slučaju Srba, i u kojoj se ratni zločinci slave kao nacionalni heroji.

Poslednji primer jeste jučerašnja skandalozna odluka zagrebačkog županijskog suda da ukine istražni zatvor ratnom zločincu Branimiru Glavašu i pusti ga na slobodu, istakao je Linta.

2024 © - Vesti online