Utorak 31.03.2015.
21:10
Srna

Ukinuta presuda "Šakalima"

desperateexes.com
Naloženo da se suđenje ponovi: Previše manjkavosti u prethodnom (Foto: Ilustracija)

U saopštenju je navedeno da je istim rešenjem kojim je uvažio žalbe tužioca za ratne zločine, okrivljenih i njihovih branilaca, sud naložio da im se suđenje ponovi.

Po nalazu Apelacionog suda, prvostepena presuda je zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer "izreka presude nije razumljiva u pogledu odlučnih činjenica i protivrečna je sama sebi".

- U odgovarajućim delovima obrazloženja presude nisu dati ni razlozi o odlučnim činjenicama, kako u pogledu elemenata krivičnog dela koje je predmet optužbe, tako i u odnosu na psihički odnos okrivljenih prema radnjama izvršenja koje su im stavljene na teret, a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni - precizirano je u obrazloženju.

Ukinutom presudom Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu optuženi su bili osuđeni zbog ubistva više od 120 civila, među kojima je najmlađa žrtva imala 19, a najstarija 87 godina.

Prvooptuženi Toplica Miladinović, te Milojko Nikolić i Dejan Bulatović, bili su ukinutom presudom osuđeni na 20 godina zatvora. Ranko Momić je bio osuđen na 15 godina zatvora, Abdualh Sokić na 12, Srećko Popović na 10, Siniša Mišić na pet, a Slaviša Kastratović i Boban Bogićević na po dve godine zatvora.

Optužbi su bili oslobođeni Radoslav Brnović i Veljko Korićanin.

2024 © - Vesti online