Utorak 31.03.2015.
16:39
blic.rs, Tanjug

Gradonačelnik Užica: Neću zabraniti koncert Nine Badrić

facebook.com
Ipak će pevati u Užicu: Nina Badrić

- Nina Badrić dolazi u Užice da održi muzički koncert, a ne politički skup. Ako su nadležne institucije dale bezbednosnu procenu i dozvolu da se koncert održi, i ako Užičani žele da uživaju u muzici Nine Badrić, ko smo mi da im to branimo i zbog čega? Kome se ne sviđa muzika i ličnost Nine Badrić, ne mora da dođe na koncert - saopštio je gradonačelnik Užica.

Petković je istakao da su mnogi umetnici iz bivših jugoslovenskih republika bili gosti mnogih gradova u Srbiji i da im niko nikada nije zabranio da dođu.

- Sigurno neću dozvoliti da Užice bude prvak po nečemu takvom. Užice je uvek bilo grad otvorenih vrata i tako će i ostati. Verujem da će i ovom prilikom Užičani biti ono što su oduvek bili - dobri domaćini - naglasio je Petković povodom koncerta Nine Badrić, koji nije organizovao grad Užice.

Prethodno je omladina Srpske radikalne stranke u Užicu dostavila  zahtev gradskim vlastima da se zabrani koncert hrvatske pevačice Nine Badrić, zakazan za 3. april.

- Opšte je poznato da je Nina Badrić otvoreno podržala etničko čišćenje Srba i ustašku ideologiju, a sve hrvatske oficire koji su se vratili ih Haga i koji su odgovorni za stradanje Srba dočekala je pesmom - navodi se između ostalog u saopštenju koje je omladina SRS predala u pisarnicu Gradske uprave.

2024 © - Vesti online