Utorak 31.03.2015.
13:55
Vestionline

Milinković: Da vidim sina u crno-belom, pa da umrem

fkpartizan.rs
Otkrio najveći san: Zoran Milinković

- Uloga trenera je važna, ali ispred nas su tim i navijači. Najvažnije je da budemo svi zajedno u borbi koju želimo da dobijemo. Verujem da će "grobari" to prepoznati i da će biti uvek uz svoj tim - rekao je Milinković.

U intervjuu za klupski sajt, Milinković je govorio o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

Kaže da i dan-danas žali što svojevremeno nije poslušao tadašnjeg sportskog direktora Nenada Bjekovića, kada je 1991. godine odlučio da ode u Vojvodinu.

- Nenad Bjeković me je nagovarao da to ne činim, da se strpim. Nisam ga poslušao. Kasnije sam uvek gorko žalio kad bih se toga prisetio - kaže novi trener Partizana.

"Ustajao sam sa petlovima"

Kao klinac je trenirao u Partizanu, a sobzirom na to da je sa roditeljima živeo u Velikim Crnjanima (Lazarevac), svaki dan je dva puta autobusom dolazio na treninge.

- Nikada nisam propustio trening, a išao sam uporedo u školu. Ustajao sam sa prvim petlovima, išao na autobus. Prepodnevni trening je bio rano, dođem kući, ručam, malo se odmorim, pa opet na autobus. I nikad mi nije bilo teško i nikad nisam zažalio, jer je bila velika ta ljubav i prema lopti i prema Partizanu - kaže Milinković.

Jedna od najdražih Partizanovih titula je ona kada je na klupi sedeo Miloš Milutunović - "Plava čigra" - a u ekipi su bili Momčilo "Moca" Vukotić, Dragan Mance, Zvonko Živković, Nikica Klinčarski...

- Zaista su bili naši istinski idoli, mnogo smo ih voleli. Te sezone sam na svakoj, ali na svakoj utakmici bio skupljač lopti na Jugu. Bilo je to neko drugo vreme... - sa setom se priseća Milinković.

On ima dve kćerke i sina, koji trenira fudbal.

- Od malena sam ih učio da u našoj porodici postoji samo jedna boja. Kad bih dočekao dan da vidim mog Vladimira u crno-belom dresu, posle ne bih žalio da umrem - kaže novi trener Partizana Zoran Milinković.

2024 © - Vesti online