Utorak 31.03.2015.
13:29
Srna

Poslali tinejdžere na isterivanje đavola, oni doživeli nervni slom

Reuters
Deca otišla u kamp da se približe bogu, vratila se kući istraumirana

Sveštenik Tomaš Vijećorek, u mestu Grifice, iskoristio je okupljanje mladih da bi "prognao demone koji su ih zaposeli". Neki od učesnika vrištali su u suzama tokom masovnog egzorcizma, kada je sveštenik uzeo nekoliko dece i stavio ruku na njihova čela ponavljajući: "Duše sveti dođi..."

Jedna od šokiranih majki kaže da su "neka deca pala u nesvest dok su druga plakala". Kada su učenici hteli da pomognu onesvešćenim drugovima, sveštenik im je poručio da ostanu na mestu, jer: "Bog ulazi u njihove duše i tera đavola".

Novine, koje objavljuju fotografije egzorcizma, navode da su pojedina deca koju je dodirnuo sveštenik "počela da vrište, dok su druga pala u histeričan smeh". Jedan od učenika koji je bio u kampu kaže da je iskustvo bilo "zastrašujuće, skoro kao u ludnici". Sveštenik je rekao da ih "pročišćava", ali to je prepašilo tinejdžere, pa većina drugi dan nije došla na nastavak seanse.

Školski psiholog Halina Visocka smatra da deca "nisu dovoljno emocionalno zrela da bi iskusila molitvu tokom koje u njih može ući Sveti duh".

- Prezentovane metode slične su onima kod religijskih sekti - smatra psiholog.

Međutim, portparol mesne crkve navodi da "nije bilo pritužbi i da je sve u redu".

Oko hiljadu tinejdžera sakupilo se u trodnevnom hrišćanskom kampu, gde je trebalo da "istraže  Boga i predaju se duhovnoj obnovi kroz molitvu".

2024 © - Vesti online