Ponedeljak 30.03.2015.
18:20
Tanjug

"Odluka Haga (o vraćanju Šešelja) je perfidna"

Tanjug
Dačić: Skandal!

Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku, naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, niti bilo koji državni organ, do ovog trenutka nije dobilo zvanično obaveštenje od strane Haškog tribunala o današnjoj odluci, naglasio je on.

- Kada bude dobila zvanično obaveštenje, Vlada Srbije će se u narednim danima izjasniti o daljim koracima - podvukao je šef srpske diplomatije.

Žalbeno veće Haškog tribunala zatražilo je ranije danas od Pretresnog veća da hitno opozove odluku o privremenom oslobađanju lidera SRS  Šešelja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu Tribunala u Sheveningenu.

Žalbeno veće, takođe, poziva Pretresno veće da što je pre moguće, nakon što se Šeselj vrati u pritvorsku jedinicu, pruži stranama, Srbiji i Holandiji, mogućnost da budu saslušane u skladu sa Pravilom 65 B. Od Pretresnog veća se traži i da nakon toga sprovede novu procenu uslova za Šešeljevo moguće ponovno privremeno oslobađanje.

2024 © - Vesti online