Ponedeljak 26.04.2010.
16:44
Vestionline, Tanjug

Marka: Kako izgubiti titulu slaveći je

Madridski list je u tekstu pod naslovom "Kako izgubiti titulu slaveći je" detaljno opisao završnicu meča koju je tim iz Beograda dobio u poslednjem deliću sekunde.

"Posle trojke Bojana Bogdanovića nastala je prava ludnica u dvorani, a igrači domaće Cibone slavili su zajedno sa navijačima. Ostalo je, međutim, još šest desetinki sekunde do kraja meča. Pored hrvatskih košarkaša, koji su se na terenu grlili i ljubili, Dušan Kecman je sa svoje polovine terena iz očaja poslao loptu ka košu i pogodio 'metu' za konačnih 75:74 - za Partizan", kaže se u tekstu.

"Tada je nastao pravi delirijum odusevljenja na srpskoj klupi, dok je na hrvatskoj zavladala potpuna neverica. Hrvati su ponovo pregledali video snimak, ali tu više ništa nije moglo da se uradi. Jednostavno - fantastično", zaključuje autor teksta.

Francuski sportski dnevnik "L'Ekip" nazvao je koš kojim je Kecman preokrenuo rezultat i doneo pobedu Partizanu ostvarenjem "najluđih snova".

"Plasmanom na Fajnal for Evrolige Partizan je već ostvario jedan od svojih 'najluđih snova", a ova epizoda u Zagrebu ga je začinila u vrhunskom fazonu", kaže se u tekstu francuskog lista.

Autor teksta podseća da su "crno-beli" po četvrti put uzastopno osvojili titulu u NLB ligi, pobedivši pred oko 16.000 gledalaca u Zagrebu zahvaljujući "antologijskom košu" Dušana Kecmana.
 

2024 © - Vesti online