Ponedeljak 30.03.2015.
15:26
Vestionline

Rusima u Podgorici zabranili da nose zastave Srbije, ali...

Reuters
Srbi i Rusi zajedno bodrili "zbornaju" u Podgorici

Naime, pre utakmice predstavnici UEFA su održali sastanak na kojem je izrečeno da je zabranjeno isticanje simbola koji su povezani sa aktuelnim političkim situacijama u svetu, kao i simboli organizacija i država koji nisu povezani sa mečom, piše portal cg-fudbal.com.

Ruskoj delegaciji je predočeno da njihovi navijači na utakmici ne smeju da ističu zastave Srbije, Donjecke Narodne Republike ili ruske carske zastave. Međutim, na utakmici ruski navijači su na južnoj tribini istakli zastave Srbije i rusku carsku zastavu. Pored toga gosti su u više navrata palili baklje na tribini što je takođe nedozvoljeno, pišu mediji u Crnoj Gori, koji žele malo da ublaže odgovornost za incidente na meču kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. godine.

Podsetimo, već u provm minutu, ruski golman Igor Akinfejev pogođen je bakljom u glavu posle čega je meč bio prekinut na 40 minuta. Pošto se susret nastavio, usledio je novi incident u 67. minutu, posle koga je utakmica prekinuta i najverovatnije će biti registovana službenim rezultatom 3:0 za goste.

2024 © - Vesti online