Ponedeljak 30.03.2015.
13:26
blic.rs, mozzartsport.com

Nova drama: Čović protiv legende Partizana!

kkpartizan.rs
Goran Grbović, legendarni košarkaš Partizana

Grbović je nedavno trebalo da postane koordinator za razvoj košarke u regionima Srbije, kao i da kontroliše skauting službu. Ali od toga izgleda neće biti ništa. Bar za sada. 

- Obavio sam razgovor sa Draganom Đilasom, kao čovek iz košarke, njega smatram predsednikom svih nas. Pričali smo kako da poboljšamo uslove rada i funkcionisanje Saveza. Izneo sam ideju o razvoju košarke, gde je mene smatrao za čoveka koji to može da radi. Predložio mi je funkciju, složili smo se da svi zajedno možemo košarku s pogrešnog da vratimo naispravan put - kaže Grbović za dnevni list Blic.

Ali ubrzo je došlo do velikog zaokreta. 
- Dva dana posle našeg dogovora Nebojša Čović je došao u KSS i napravio dramu oko toga, pretio je bojkotom Zvezde ako Dragan Jakovljević i ja dobijemo posao u Savezu u bilo kom smislu. To je apsolutna istina. Otkud pravo Čoviću da se pita kuda će ići srpska košarka? Čime je on zadužio našu košarku da tumba sve kako on hoće? Da li je to zbog vizije Zvezde, njegov dvogodišnjeg učestvovanja u Evroligi. Ne može! U kom svojstvu upada kabadahijski u Savez i ponaša se bahato, prihvata ili ne prihvata naše predloge. Šta je Čović u Zvezdi? Predsednik kluba? A šta je onda zet Ninković, kojeg kluba je on predsednik? Šta je tamo neki Ristović - pita se Grbović. 

On je poručio i da mu je krivo što nije bilo adekvatnog odgovora KSS-a. 

- Saopštenje koje se pisalo bilo je na Čovićevo insistiranje. Ko Ćoviću daje za pravo da se tako ponaša, on je samo član Skupštine KSS, koja ima 31 delegata. Onda bi svi oni mogli da uđu u Savez kao kauboji i da se pitaju da li neki tamo može ili ne može da radi. To je smejurija. KSS neka se zamisli, jer ako se nastavi s ovim da jedan čovek na svoj prepoznatljiv način ima toliki uticaj na Savez, onda ćemo doći u politiku haosa.

2024 © - Vesti online