Ponedeljak 30.03.2015.
10:21
Tanjug

Šta kažu "orlovi", ko je kriv za poraz?

Reuters
Njegov gol samo dao nadu, ali ona trjala 100 sekundi: Nemanja Matić

Izabranici selektora Radovana Ćurčića izgubili su rezultatom 2:1, a oba gola primili su posle nesmotrenih grešaka odbrambene linije ekipe. 

- Naravno da niko nije zadovoljan posle poraza. Odigrali smo loše prvo poluvreme i tako nešto ne bi smelo da nam se ponovi. Međutim, u nastavku je bilo mnogo bolje, smatram da bi izdanje iz tog dela meča trebalo da bude model kako treba igrati u budućnosti - izjavio je Matić. 

Prvotimac londonskog Čelsija veruje da Srbija ni nakon večerašnjeg poraza nije izgubila šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Francuskoj. 

- Situacija je teška, ali ima još da se igra. Borićemo se dokle god postoje šanse", poručio je Matić. 

Radosav Petrović smatra da je nacionalni tim nesrećno prokockao remi. 

- Zaslužili smo bod, ali kažnjeni smo zbog sopstvenih grešaka. Ipak, još smo živi, verujem da nismo otpisani. Borićemo se do kraja, dok ima šansi da odemo na EP - rekao je Petrović. 

Nani: Morali smo da pobedimo

Fudbalski reprezentativac Portugalije Nani rekao je da je njegov tim morao da pobedi Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Portugalija je trijumfom nad Srbijom (2:1) preuzela prvo mesto u Grupi I sa devet bodova, dva više od Danske i Albanije. 

- Primili smo gol iz prekida, ali uspeli smo da se vratimo, jer smo svi znali da moramo da pobedimo ovaj meč. Matićev pogodak mogao je da nas uništi, ali ostali smo mirni. Bili smo jaki i superiorni, znali smo šta želimo i na kraju došli do ciLJA - rekao je Nani na konferenciji za medije.  

Pomoćni trener Ildo Vale pobedu u Lisabonu posvetio je selektoru Fernandu Santošu, koji nije mogao da vodi tim zbog suspenzije. 

- Nikada nismo sumnjali da ćemo izboriti plasman na EP, a sada smo jedan korak bliže. Igrali smo protiv snažnog i kvalitetnog protivnika, ali bili smo bolji i zasluženo smo slavilI - rekao je Vale.

Dušan Basta takođe smatra da Srbija još može do trećeg mesta u I grupi, bez obzira što ima samo jedan bod. 

- Portugalija je večeras za nijansu bila bolja. Šteta što smo drugi gol primili brzo posle izjednačenja, snosim deo krivice. Ipak, ima još da se igra, borićemo se do kraja, verujem da nisu izgubljene sve šanse - zaključio je Basta. 

U narednoj utakmici Srbija igra 13. juna u Kopenhagenu protiv domaćina Danske.

2024 © - Vesti online