Ponedeljak 30.03.2015.
10:13
Tanjug

Ćurčić: Možemo na EP

Reuters
I dalje vidi Francusku: Radovan Ćurčić, selektor Srbije

Srpski fudbaleri izgubili su večeras u Lisabonu sa 2:1, pa su ostali četvrtoplasireani u I kvalifikacionoj grupi sa samo jednim bodom, koliko ima i Jermenija na začelju, tako da su njihovi izgledi da odu na šampionat u Francusku svedeni u domen teorije. 

- Mislim da i dalje imamo izglede da se plasirano na EP, bez obzira što je sada u igri matematika. Moramo da se borimo do kraja, svaka sledeća utakmica igraće se isključivo na tri boda. Ne smemo da se predamo, treba da damo sve od sebe u narednim duelima i dokle god postoji šansa verovaćemo da možemo do trećeg mesta u grupi - izjavio je Ćurčić novinarima posle utakmice.  

On je ocenio da su se njegovi izabranici večeras namerili na jačeg protivnika, što, kako je naveo, pokazuju rezultatii i tabela. 

- Hteli smo iznenađenje i u nekim periodima utakmice to smo i mogli da uradimo. Očekivali smo meč sa obostranim šansama, ali primili smo golove na najgori mogući način i u najgorim momentima po nas, kada smo igrali dobro, došli do izjednačenja. Najveći kvalitet Portugalije je u traziciji i opasno je kada rano morate da jurite rezultat - konstatovao je Ćurčić, dodajući da je ekipa imala dosta problema. 

- Posebno je prvi gol odredio tok utakmice i kada se tako nešto dogodi treba mnogo da se rizikuje. Mi smo rizikovali, stabilizovali smo se na poluvremenu i imali dobar period igre do izjednačenja. Međutim, nismo izdržali, brzo smo ponovili grešku, utakmica bi išla u smeru koji nam odgovara da nismo primili drugi gol - naveo je srpski selektor. 

- To je bio veliki udarac za nas. Dobro smo izgledali do tog primljenog gola, nadali smo se još desetak minuta, ali, kako je vreme odmicalo, polako smo gubili veru. Neki nisu dali ono što se očekivalo, ali kada je odnos u pitanju, ne mogu danas nikome da zamerim - zaključio je Ćurčić. 

U narednoj utakmici Srbija igra 13. juna na gostujućem terenu protiv Danske.

2024 © - Vesti online