Nedelja 29.03.2015.
16:34
Tanjug

Đuričiću bronza u Rusiji, Milica ostala bez medalje

Reuters
Ovaj put se vraća bez odličja: Milica Mandić

Đuričić je u kategoriji preko 87 kilograma na startu pobedio Rumuna sa 21:11, a zatim Rusa Kuznjecova, ali ga je povreda sprečila da se bori u polufinalu, saopštio je Tekvondo klub Galeb. 

- Poslednji takmičarski dan bio je polovično uspešan. Marko Đuričić je u teškoj kategoriji osvojio bronzu što je sjajan rezultat. Imao je peh već u prvoj rundi prve borbe. Zbog pada koncentracije, Rumun ga je pogodio nogom u nos i došlo je do preloma. Marko je tada pokazao svoj najveći kvalitet - hrabrost i snagu, i do kraja borbe je i pored povrede, ubediljivo pobedio Rumuna. U drugom kolu, u borbi za medalju Marko je pobedio iskusnog Rusa, koji je pre toga izbacio prvaka Evrope Belorusa Silu. Polufinalnu borbu smo morali da predamo jer je  oficijalni doktor to savetovao zbog povrede - objasnio je trener Dragan Jović. 

Ovo je prvi put da je Đuricić predstavljao Srbiju na velikom takmičenju. 

- Veoma sam srećan jer sam prvi put deo nacionalnog tima,, a već sam osvojio veliku medalju. Imao sam kvalitetne protivnike, pogotovo u borbi za medalju sa dugogodišnjim reprezentativcem iz Rusije. Nadam se da ću da nastavim sa ovakvim rezultatima, jer tek treba da se dokažem i izborim za nacionalni tim. Povreda me je sprečila da se borim u polufinalu. Zahvaljujem se klupskom treneru, ujedno I treneru reprezentacije Draganu Joviću, i  treneru Marinu Dujiću, kao i celom timu na podršci - istakao je Đuričić. 

Olimpijska šampionka iz Londona 2012. Milica Mandić takođe je učestvovala na EP, ali je izgubila u eliminacijama. 

- Nisam zadovoljna, imala sam mnogo grešaka u meču, pogotovo u trećoj rundi. Znam na čemu moram da radim, imam šest nedelja do svetskog prvenstva da to ispravim - poručila je Mandićeva.

2024 © - Vesti online