Nedelja 29.03.2015.
10:29
Vestionline

Majami: Novak se kockao, ali pobedio!

Reuters
Prebrodio krizu: Novak Đoković

Neverovatna i potpuno atipična scena za srpskog asa viđena je u drugom setu. Servis za pobedu pri rezultatu 5:3, a onda potpuni šok. Četiri vezana gema za Slovaka, kriza i nesigurnost u igri Novaka Đokovića. Problem u najavi...

Ipak u Nole je briljantno otvorio odlučujući set. Dva puta je bio siguran na svoj servis, a pritom Kližanu oduzeo isti i to bez izgubljenog poena. Sve je bilo jasnije da do senzacije u Ki Biskejnu neće doći.

Momak rođen u Bratislavi postao je nervozan. Đoković je kontrolisao dešavanja na terenu, prepustio 41. teniseru sveta četrvti gem, a onda ga rutinski "počistio" za konačnih 6:1.

Prvi set Srbin je odigrao briljantno - kao iz udžbenika. Protivnik se našao u čudu, što je rezultiralo "čišćenjem" za svega 23 minuta (6:0). Kližan je na svoj servis osvojio samo pet poena, što jasno govori ko je u uvodnim momentima gazdovao.

U narednoj rundi Đoković će se sastati sa Stivom Darsisom (84. na ATP listi) koji je iznenadio favorizovanog Žila Milera (2:1). Poslednji put, Novak je sa Darsisom odmerio snage još 2008. godine na turniru u Rimu i tada ubedljivo slavio (6:4, 6:0).

2024 © - Vesti online