Petak 27.03.2015.
10:12
Tanjug

Kopilot bio na bolovanju na dan nesreće!

Reuters
Nađena je medicinska dokumentacija koja ukazuje da je Lubic bio na bolovanju na dan tragedije

- Zaplenjena su dokumenta sa medicinskim podacima koja ukazuju da je on bio bolestan i da su mu lekari prepisali odgovarajuću terapiju", saopštila je kancelarija tužilaštva u Diseldorfu, nakon što su istražitelji pretresli njegov stan u tom gradu, kao i kuću njegovih roditelja u Montabauru.

- Činjenica da postoji potvrda o njegovoj sprečenosti za rad, između ostalog, koja je nađena pocepana, čak počev od dana kada se nesreća dogodila, potkrepljuje pretpostavku zasnovanu na preliminarnom ispitivanju da je on sakrio od poslodavaca i kolega da je bolestan - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Priroda bolesti nije precizirana, navodi francuska štampa.

Nemačka policija pretražila je kasno sinoć Lubicov stan u Diseldorfu i kuću koju je delio sa roditeljima kopilota u Montabauru, severno od Frankfurta, odakle je odnela izvestan broj predmeta, uključujući kutije i kompjuter, navodi Bi-Bi-Si.

- Pronašli smo nešto što će sada biti ispitano. U ovom trenutku ne možemo precizirati šta je to tačno, ali bi to mogao biti veoma značajan trag koji može objasniti šta se zapravo dogodilo - rekao je portparol nemačke policije Markus Nieščeri, a prenosi "Dejli mejl". Policija je naglasila da nije reč o poruci o samoubilačkim namerama.

U međuvremenu, nemački državni zvaničnici su saopštili da Lubic nije poznat nemačkim bezbednosnim službama.

2024 © - Vesti online