Četvrtak 26.03.2015.
01:30
punkufer.hr

Ako volite dobru hranu, ovo su destinacije za vas

wikimedia.org/chensiyuan
Grad gde ćete se dobro provesti, ali i uživati u svakakvim kulinarskim specijalitetima

Ugledni magazin "Saveur" svake godine sastavlja listu najboljih gastronomskih odredišta. U izboru učestvuju neki od najboljih kuvara, ali i čitaoci. Ako je verovati njima, za sledeći odmor bi bilo poželjno otputovati u neku od navedenih destinacija.

Za početak, svoje mesto na listi zauzeo je Hong Kong. To je grad koji slavi inovacije, lepotu i ima jednistvenu tradiciju kulinarske kulture. Sa više od 11 hiljada restorana, teško je verovati kako u Hong Kongu nećete pronaći nešto po svom ukusu. U gradu pod nekadašnjom engleskom upravom uživaćete u svakojakim škampima i jastozima sa holandez sosom.

Takođe, od morskih stvari svakako probajte i kamenice. Ono što ne moramo ni da pomenemo, nepregledni su štandovi sa brzom hranom, koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Naravno, ako nemate neki urođen otpor prema uličnoj hrani.

Reuters/G.F.
I naravno Pariz: Neizbežan na listi

Svoje mesto na listi našao je i grad svetlosti, Pariz. U njegovim brojnim restoranima rade neki od najboljih svetskih kuvara (Ducasse, Robuchon, Passard). Međutim, ono što Pariz čini posebnim mestom za uživanje u hrani jeste njegova otvorenost prema novim jelima i želja za eksperimentisanjem.

Naravno, ako želite da uživate u tradicionalnim francuskim jelima, poput kroasana, imate ih na svakom koraku. Takođe, možda i najlepši grad na svetu odiše multikulturalnošću, tako da ćete bez problema biti u prilici da isprobate sve žive i nežive internacionalne kuhinje, od Afrike do Azije i Amerike.

I za kraj, na ovoj listi mesta top gastronomskih destinacija su se našle još tri lokacije: Barselona, Sao Paolo i Melburn.

2024 © - Vesti online