Sreda 25.03.2015.
00:30
mondo.rs

Pravilno negujte kožu lica pre pre odlaska na spavanje

doctorandcare.com
Pravilna nega lica i san čine čuda za vašu kožu

Istraživači Univerzitetu u Kaliforniji kažu da se ćelije kože obnavljaju brže dok spavamo, zbog čega je večernja nega kože lica veoma bitna. Cilj je da popravimo štetu učinjenu tokom dana, pre svega šminkanjem, ali i ostalim negativnim uticajima poput smoga, Sunca, stresa...

Dobro očistite lice

Detaljno uklonite šminku. Koristite za kupovne proizvode koji vam najviše odgovaraju, ali i blagi piling. Zatim se umijte sapunom, a ako niste uradili piling, umijte se nasapunjanom četkicom za lice. Ako imate osetljivu kožu, koristite proizvode koji su bez mirisa i antialergijski.

Nanesite masku za lice

Za masku je dovoljno 15 minuta, nemojte da vas mrzi. Koristite one koje imaju umirujući efekat, ili kombinujte različite maske iz večeri u veče: hidratantne, one koje čiste pore, vitaminske.

Koristite kreme sa retinolom

Retinol će umanjiti začepljenost pora, stimulisaće proizvodnju kolagena, usporiti stvaranje staračkih pega. Izbegavajte područje oko očiju, uglove usana i nosa. Ove kreme ili gelove, možete da koristite i svako drugo veče jer isušuju kožu. Zato je dobro da se kombinuju sa hidratantnim kremama.

Ne štedite na kremama

Bilo koji proizvod da koristite, nanesite ga u dovoljnoj količini, kako na lice tako i na vrat i dekolte. Ako se tek macnete, veće su šanse da nećete pokriti sve što je neophodno i da će neki delove koži ostati zanemareni.

Neka noćne krema sadrži prave sastojke

Dobra noćna krema bi trebalo da sadrži nekoliko osnovnih komponenti: antioksidante, peptide (koji su zamena za kolagen), vitamine C i A. Nije dovoljno da je samo hidratantna.

Nemojte zaboraviti kremu oko očiju

Kreme koje su namenjene negovanju predela oko očiju doprinose da izgledamo mladalački, tako što hidriraju i hrane osetljivu kožu. Dobre su one sa kofeinom, koji umanjuje nadutost podočnjaka, sa niacinom koji daje vlagu i usporava nastajanje bora.

Dodatni savet: dobro se naspavajte!

Sve ovo pada u vodu ako ne spavate sedam, osam sati. Svim organima je potreban odmor, pa i koži, našem najvećem oragnu. Imajte to na umu.

2024 © - Vesti online