Ponedeljak 26.04.2010.
12:35
Vestionline

Srpsko-američki pijanista u "Guarneriusu"

Tomislav Stanić je rođen je u Herceg Novom. Diplomirao je na beogradskoj muzičkoj Akademiji, u klasi ruskog pijaniste i pedagoga Igora Laska.

Tomislav Stanić

Dobitnik je stipendije francuske Vlade za jednogodišnje školovanje u Parizu, u klasi francusko-rumunskog profesora i pijaniste Teodorea Paraskiveskoa, nakon čega dobija poziv sa američkog univerziteta Juta da postdiplomske studije završi u klasi Gledis Rozenberg Gledstuon i Dr Daglasa Hemfriza. Tamo se nastanjuje i ostaje da radi kao honorarni profesor na "Salt Lake Community College".

Od 2001. godine Tomislav živi u Njujorku, gde kao slobodni umetnik nastavlja da istražuje umetničke ambicije i kreativne sposobnosti.

Svake godine, Tomislav Stanić je redovan učesnik muzičkih festivala, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu (St. Marks Church in the Bowery; St. Oeters Church, Njujork; West Valley Symphony, Dubrovnik Arts Festival, The Temple Square Concert Series, Budva Fest, Barski Ljetopis, Kotor Art).

Izdao je disk sa tri klavirske sonate Ludviga van Betovena, a 2010. godine galerija "Radionica duše" objavljuje njegovu multimedijalnu monografiju.

2024 © - Vesti online