Utorak 24.03.2015.
15:55
Tanjug

Čisto da znamo: "Srbija je već članica EU"

Tanjug
Još samo malo vam fali, još samo malo: Kristof Lajtl

- Planovi, koje srpska Vlada ima da reformiše zemlju, da je modernizuje i priključi evropskoj porodici, zaslužuju pohvale i poštovanje - rekao je Lajtl, obraćajući se najznačajnijim predstavnicima austrijske i srpske privrede.

- U privrednom smislu, Srbija je već član Evropske unije. Raduje me što Vam je pošlo za rukom da u Srbiji sprovedete važne reforme i ja Vam u ime austrijske Privredne komore na tome čestitam - rekao je on i dodao da Austrija i njeni privrednici imaju veliko poverenje u našu zemlju, ali i u naše ljude.

On je istakao da Austrija nema kratkoročne, već veoma ozbiljne dugoročne planove za saradnju sa Srbijom:

- Naše kompanije veruju u vaše reforme i u vašu zemlju - rekao je Lajtl i naglasio da "nismo samo poslovni partneri, već prijatelji, pre svega".

Predsednik austrijske Komore je, u susretu sa premijerom Aleksandrom Vučićem istakao da srpska vlada radi mnogo na napretku Srbije, kako na putu evrointegracija, tako i u ekonomskom smislu. 

Premijer Vučić zahvalio je Lajtlu na pomoći austrijske komore za reformu Privredne komore Srbije po austrijskom modelu, kao i na činjenici da je Austrija najveći direktni strani investitor u našoj zemlji.

- To poverenje je bilateralno - naglasio je Lajtl.

Austrija je najveći pojedinačni investitor u Srbiji, ali Srbija mora više da radi na privlačenju i drugih stranih investicija, rekao je premijer Vučić.

2024 © - Vesti online