Utorak 24.03.2015.
14:45
Tanjug

Treba da zaboravimo šta su nam uradili zarad interesa?!

Tanjug
Odnos Srbije i NATO: Interes vrti gde burgija neće

Dačić je rekao novinarima da i Srbija želi da kroz saradnju sa Alijansom iskoristi sve pogodnosti koje pruža i Individualni plan partnerstva Srbije i NATO, a koji se odnedavno primenjuje.

- Odnos prema NATO nismo promenili... I u sedištu NATO sam rekao da su bolna sećanja na bombardovanje i da sada ne treba da se trudimo da naš odnos zasnivamo na ljubavi ili mržnji nego na zajedničkim intersima - rekao je Dačić.

Uz napomenu da je zajednički interes da u regionu bude obezbeđen mir i stabilnost, Dačić je naveo i da to što Srbija sarađuje sa NATO rade i druge zemlje koje nisu članice Alijanse "tako da tu nema neke velike razlike".

- Kancelarija pored naše (u Briselu) je Rusija, pored nje je Švajcarska... prema tome ako to (saradnja s NATO) ne smeta Rusiji zašto bi nama smetalo - rekao je Dačić i istakao da treba praviti ogromne razlike između želje za članstvom i želje za saradnjom, naglasivši da Srbija ne želi da bude članica NATO.

- Želimo samo da iskoristimo sve pogodnosti koje pruža Partnerstvo za mir... a to je nešto što smo potpisali još 2006. godine - rekao je Dačić i dodao i da je Individulani plan partnerstva samo jedan od programa koji se sprovodi kada jedna zemlja uđe u NATO program Partnerstvo za mir. Prema njegovim rečima, taj program ne podrazumeva nikvakvo članstvo već podrazumeva korišćenje svih pogodnosti koje neka zemlja može da iskoristi u odnosu sa NATO.

2024 © - Vesti online