Utorak 24.03.2015.
10:55
Tanjug

Kosovski analitičari: Rama prodaje patriotsku maglu

Reuters
Prodaja magle u društvu gde ništa ne funkcioniše

Reagujući na sednicu u Tirani, na kojoj je potpisano 11 bilateralnih sporazuma iz raznih oblasti, analitičari ironično primećuju da je taj sastanak upriličen da bi "nervirali srpskog premijera Aleksandra Vučića".

Direktor Televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiu, za TV Rokum ukazao je da je zajednička sednica dve vlade više spektakl, nego što može nešto konkretno da donese. On je dodao da njihov moto "jedna zemlja, jedan narod, jedan san" nema veze sa pristupom premijera Rame, jer je "taj moto izrečen da bi nervirao premijer Srbije".

Analiticar i vlasnik TV Rokum Miđen Keljmendi smatra da je sednica dve vlade bila kao "mesto gde se udaje snaša, ali gde ima samo muškaraca, a gde je domaćin Rama".

Analiticar Fatmir Šeholi smatra da su kosovski zvaničnici probali "da prodaju patriotsku maglu" kosovskom društvu.

Vlada Kosova se suočava sa dubokom krizom kosovskog društva, a u takvoj situaciji joj treba "mali tajm-aut" kako bi pre izveštaja o 100 dana rada pokušala da nekim "patriotskim činom opčini albanski narod", rekao je Šeholi.

- Premijer Kosova Isa Mustafa u petak bi trebalo da se "suoči sa poslanicima opozicije" u parlamentu prilikom rasprave o formiranju Specijalnog suda, a pre sednice bi trebalo nešto uraditi na nacionalnom pitanju kako bi se ublažilo sve veće negodovanje kosovskih albanaca zbog formiranja tog suda, a zatim i Zajednice srpskih opština - rekao je Šeholi.

On je zaključio da moto "jedna zemlja, jedan narod, jedan san" ne može da reši nagomilane probleme na Kosovu u bilo kojoj oblasti života.

2024 © - Vesti online