Utorak 24.03.2015.
10:27 >> 11:40h
blic.rs

Pokušao da opljačka staricu, ubio ga unuk

Reuters/F.B.
Staricu i unuka spasio zaglavljeni metak

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, napadač je maskiran fantomkom i naoružan pištoljem ušao u kuću meštanina, starog 38 godina, počeo fizički da maltretira njega i njegovu babu i tražio da mu preda novac.

Pošto ga suma koju su mu doneli nije zadovoljila, tražio je još novca, posle čega je došlo do tuče između njega i unuka. Policajac je izvadio pištolj i pokušao da puca u muškarca, ali mu se metak zaglavio u cevi.

"U jednom trenutku došlo je do fizičkog kontakta, nakon čega je vlasnik kuće iz ormana uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u napadača, koji je podlegao povredama na licu mesta", navedeno je u saopštenju.

Iako se u početku pojavila informacija da je napadač bivši pripadnik policije, kasnijom proverom je utvrđeno da to nije tačno.

"Ubijeni muškarac (34) nikada nije radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te stoga molimo medije da prethodno provere informacije koje objavljuju kako se ne bi ponovila situacija neistinitog informisanja javnosti, kojom je naneta velika šteta ugledu srpske policije", navodi se u saopštenju policije.

2024 © - Vesti online