Utorak 24.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović

Kako da Petra učini prvi korak

N. Đurović
Mali korak do ispunjenja sna: Petra Stevanović

Tako je i prvi korak ove umiljate devojčice, obolele od cerebralne paralize, odgođen možda samo privremeno, a možda i zauvek.

- Ipak, još se nadamo, jer ako je naša Petra imala snage da pobedi smrt samo dan posle svog rođenja, da njeno srce ponovo počne da kuca, zašto i mi ne bismo verovali da ćemo uspeti da jednog dana omogućimo svojoj ćerci pregled i lečenje kod jednog od najboljih ruskih stručnjaka ortopeda i neurohirurga. Učinićemo i nemoguće da bismo ostvarili ne samo naš san nego i njen, da Petra učini prvi korak - kaže 39-godišnji otac Ivan, po struci hemijski tehničar, koji sam izdržava svoju četvoročlanu porodicu.

Kontakt adresa

Ukoliko možete pomoći porodici Stevanović njihova adresa je: Ulica Mileve Ajnštajn 92/53, Beograd, 11000. Direktan telefonski kontakt možete ostvariti sa majkom Tamarom na mobilni telefon: 00381 69 4063 114 ili na fiksni: 00381 11 4063 114. Njihov mejl je: ivan.stevanovic2501@gmail.com. Naravno, i "Vesti" su vam kao i uvek na usluzi: 00381 11 31 93 771.

- Ako smo i pored poražavajuće dijagnoze i priznanja srpskih lekara da ne mogu ništa više da učine za našu Petru, uspeli svakodnevnim radom, vežbama i trudom, neprospavanim noćima i danima, da očuvamo njeno mentalno i psihičko zdravlje, iskreno se nadam kao majka da ćemo, što smo sami sebi i obećali, prisustvovati njenom prvom koraku. Ko sme da ne pruži šansu ovako malom detetu da se ne pridruži svojim vršnjacima u vrtiću, da zaboravi na dečje igre i radosti - pita se 33-godišnja Tamara, majka dve devojčice, starije Nađe i petogodišnje bolesne Petre.

Ovako razmišlja beogradska porodica Stevanović koju jedna propuštena prilika da odu na lečenje s ćerkom u Rusiju nije bacila u beznađe. Oni jesu bez novca, ali ne i bez hrabrosti. Sva njihova mudrost može se sažeti u dve reči - čekanje i nadu.

N. Đurović
Drži ih nada: Familija Stevanović u "Vestima"

Zato smo i odlučili da im ispred Humanitarnog mosta pomognemo koliko je to u našoj moći: prvi novčani prilog, uz želju da ova devojčica ima srećnije detinjstvo, stigao je u ruke male Petre.

To je dar anonimnog dobrotvora iz Bad Homburga u Nemačkoj, koji je iskazao puno poverenje "Vestima" da sa njegovom donacijom od 5.000 evra možemo samostalno raspolagati kako bismo pomogli ljudima u nevolji. I iskreno verujemo da će se ovaj veliki humanista ponovo složiti sa našim izborom. Jer Petra će kad tad napraviti svoj prvi korak! Samo treba malo da joj pomognemo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online