Utorak 24.03.2015.
04:14
D. Lj. J. - Vesti

Mućkali preko Cecinih kartica

Z. K. Munja
Zloupotrebili njeno ime: Svetlana Ražnatović

Ta firma registrovana je u Prištini i bez licence je radila u Makedoniji i Srbiji, a stranim mobilnim operaterima je prodavala daleko jeftinije minute razgovora prema zemljama u okruženju. U svemu tome su zloupotrebljavali SIM kartice koje je svojevremeno poklanjao jedan beogradski dnevni list, a koji je reklamirala folk diva Svetlana Ceca Ražnatović.

Savremena oprema divljeg operatera služila je za transformisanje telefonskog u internet signal, pri čemu se s nižom cenom od tržišne nametnuo kod stranih mobilnih operatera zloupotrebljavajući mrežu domaćih operatera u zemljama u kojima je nelegalno radio.

Prema nezvaničnim informacijama, vlasnici ovog divljeg operatera u Gostivaru dnevno su zarađivali više od 60.000 evra!

Slučaj je otkriven u saradnji sa srpskom policijom koja je, istovremeno, i na svojoj teritoriji našla operatera koji je bio deo bande i usko povezan sa krakom mafije u Makedoniji. Telefonski saobraćaj koji je išao preko stana u Gostivaru dominantno bio usmeren prema Srbiji, a u nešto manjem obimu i ka Hrvatskoj, Sloveniji, Albaniji, Kosovu i BiH.

Stan gde je otkrivena sofisticirana oprema za nelegalnu interkonekciju mobilnog saobraćaja pripada 42-godišnjaku iz Gostivara, koji u trenutku upada policije nije bio u njemu.

U stanu su nađena četiri servera, kompjuter za kontrolu realizovanog saobraćaja, više od 40.000 SIM kartica od mobilnih operatera i različita dokumentacija, a u trenutku pretresa stana, pomenuta oprema je bila u funkciji.

2024 © - Vesti online