Ponedeljak 23.03.2015.
19:10
Vestionline

Srbin iz Apolonije za Vestionline priča o incidentu sa zastavom "velike Albanije"

facebook.com/Đorđe Đorđević
Nisam imao nikakvu neprijatnost u Albaniji: Đorđe Đorđević, fudbaler Apolonije

- Znam zašto me zovete - kao iz topa će Đorđević, koji je u ovom albanskom klubu već godinu dana. - Čitam komentare na našim portalima. Dosta se digla prašina oko ovoga, ali nije se ništa  strašno dogodilo, mediji su malo preuveličali sve.

Recite nam šta se dogodilo na meču sa klubom iz Tirane?

- Vilson je nervozno, malo ishitreno reagovao. Nije mu bila namera da uzme zastavu, da je baci ili šta već, nego samo da skloni navijača kako bi se izveo jedanaesterac. Odmah posle izvedenog penala, trener je povukao Cakovića iz igre zbog predustrožnosti. Najvažnije je da je klub stao iza nas. Posle meča, pod pratnjom policije smo ispraćeni do mesta gde stanujemo. Situacija nije nimalo prijatna, razumemo gnev Albanaca, ali zasad nismo imali nikakvih problema. Slično buru bi izazvalo i da je to neki Albanac uradio u Srbiji.

Na snimku se vidi i da su vaši saigrači burno reagovali na Cakovića, kada je uzeo zastavu takozvane "velike Albanije". Da li je tu bilo problema?

- Ne, nije bilo nikakvih problema sa saigračima posle meča u svlačionici.

Klubovi sve jači, infrastruktura odlična

Đorđe Đorđević igrao je u mlađim kategorijama Partizana i Rada, a put ga je dalje odveo u Kolubaru, slovenačku Krku, kraljevačku Slogu i Sinđelić, da bi na početku prošle sezone stigao u Apoloniju iz Fiera.

- Albanski fudbal je u ekspanziji. Kvalitet lige je sve bolji. Mislim da je naša Super liga za nijansu kvalitetnija. Dolaze sve više stranaca, Brazilaca posebno. Kada sam dolazio u Apoloniju, raspitivao sam se od naših igrača koji su igrali ovde i onu su mi rekli da nije bilo nikakvih problema. Sve što sam se dogovorio sa rukovodstvom kluba, ispoštovali su - rekao je Đorđević.

Mediji spekulišu da je razlog uletanja na stadion to što navijači ne žele da u Apoloniji igraju stranci.

- Mislim da to nije razlog. U klubu su trojica Srba. I pre toga su naši fudbaleri igrali ovde, tako da ne verujem da je to razlog. Uostalom, ne znam ni da se radi o našem navijaču, koji je uleteo na teren. Za skoro godinu dana koliko sam ovde nisam imao nijednu neprijatnost. U gradu, klubu, svi su nas lepo primili. Sada je malo nepeta situacija, ali verujem da će posle dva-tri dana kada prođe malo ova buka, sve da se vrati na staro.

Da li se nešto promenilo posle famoznog meča u novembru na stadionu Partizana i čuvene "afere dron"?

- Kada se to dogodilo bio sam ovde. Posle tog meča bio je večiti derbi u Srbiji, gde je spaljena zastava Albanije. Iako sam očekivao da će biti nekog pritiska, to se nije dogodilo. Čak su navijači skandirali naša imena, što me je baš iznenadilo.

Najpoznatiji Srbin koji igra u Albaniji je Ivan Gvozdenović, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Koliko trenutno ima naših igrača?

- Ukupno nas je osmorica, petorica u Prvoj, a trojica u Drugoj ligi - zaključio je Đorđević.

2024 © - Vesti online