Ponedeljak 23.03.2015.
17:38
Tanjug

Zbog politike, Marjanović odstupio sa čela RSS-a

rss.org.rs
Ode u političare: Velimir Marjanović

- Zbog angažovanja u Srpskoj narodnoj partiji, čiji sam jedan od osnivača, doneo sam Odluku o prenosu svojih ovlašćenja iz tački 2 do 9,  člana 71. stav 1 statuta RŠ na potpredsednike Saveza, Borislava Perovića, Ivana Stankovića i Sinišu Lazića, a sve u skladu sa planom rada Saveza usvojenim na decembarskoj Skupštini. Radi kontinuiteta, na meni ostaju samo ovlašćenja iz tačke 1. istog člana vezana za protokolarno predstavljanje Saveza u međunarodnim i domaćim sportskim organizacijama i to u periodu do sprovođenja izbora u RSS - naveo je Marjanović u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ovakvom odlukom još više doprinosi demokratskoj atmosferi u periodu do i za vreme izbora.

- Na njima se neću kandidovati i učestvovati, osim ako bude korišćenja te situacije za pokušaj bilo kakve kvazi političkointeresne grupe da ih izmesti iz okvira rukometa i Saveza, a što bi bilo i protiv propisima Srbije, EHF i IHF. Odluka stupa na snagu odmah, a biće i detaljnije izneta na sednici UO i Skupštine RŠ 24. marta.

Marjanović je u saopštenju podsetio na uspehe Saveza pod njegovim vođstvom, organizaciju dva Evropska i jednog Svetskog prvenstva, osvojene dve medalje, činjenicu da Savez nikada nije bio u blokadi, na kupljene nove prostorije itd.

2024 © - Vesti online