Ponedeljak 26.04.2010.
11:14
Vestionline, B92.net

Jan Veseli: Ostajem u Partizanu!

"Posle konsultacija sa mojim trenerom, gospodinom Duškom Vujoševićem, mojim agentom i mojom porodicom, koja me je uvek podržavala u svakoj odluci koju sam donosio, odlučio sam da ne učestvujem na predstojećem NBA draftu. Odlučio sam da ostanem i da igram za moj klub, Partizan, naredne sezone", izjavio je Veseli.


Češki reprezentativac je objasnio zašto želi da ostane u ’crno-belom’ dresu.

"Košarka je moj život, nešto što mi je veoma bitno i želim da nastavim da učim. Moj trener Duško Vujošević, kao i svi ostali u Partizanu bili su sjajni prema meni od momenta kako sam došao u Beograd. Zato ću zbog mojih trenera, mojih saigrača i najboljih na navijača na svetu, Beograd uvek zvati svojim domom“, rekao je Veseli.

20-godišnji košarkaš je rekao da NBA liga još uvek može da sačeka.

"Igranje u NBA ligi je moj san otkako sam počeo da igram košarku. Ali, da bih bio spreman za to, osećam da je sada momenat da nastavim vredno da radim da bih ostvario taj cilj u bliskoj budućnosti", dodao je Veseli.

Aleksandar Rašković, agent Jana Veselog, rekao je da je njegov klijent doneo pravu odluku.

"Posle dve sjajne sezone sa trenerom Vujoševićem i njegovim visokokvalitetnim radom, razvijajući svoje umeće, Jan je privukao veliku pažnju NBA timova. Predviđanja i procene oko njegove moguće pozicije na NBA draftu 2010. su postale realistične. Tako da je veoma bitno za mene, kao i za Janovog trenera, da napraivmo pravu procenu šta bi trebalo da uradi u ovom momentu karijere.

Ostajanjem još godinu dana u Partizanu, sa trenerom Vujoševićem, Jan će verovatno povećati svoju vrednost kao i moguću poziciju na draftu 2011. godine. Verujem da je Jan napravio pravu odluku da sazri, kako kao osoba, tako i kao košarkaš – napredovaće po pitanju karijere, umeća i zrelosti u njegovoj igri. Još jedna sezona sa trenerom Vujoševićem će ga odvesti u pravom pravcu po pitanju njegove budućnosti i NBA je nešto što Jan može da postigne“, rekao je Rašković. 

2024 © - Vesti online