Ponedeljak 23.03.2015.
12:09
Srna

Stiglo 24 direktora u Železaru Smederevo

Tanjug
Radnicima Železare obećan posao i povećanje plate od 10 odsto

Izvršni direktor "Železare" Bojan Bojković potvrdio je da je upravljanje i zvanično predato predsedniku Nadzornog odbora Džonu Gudišu i Peteru Kamarašu, a da sa oni sada upoznaju sa administrativnim detaljima, precizirajući da je reč o tehničkim detaljima o visokoj peći, čeličani, toploj i hladnoj valjaonici.

On je naglasio da je predviđeno da u ponedeljak bude održano više sastanaka i dodao da će Gudiš posetiti pogone i razgovarati sa radnicima što će biti njegova svakodnevna praksa.

- Radnici su sada svesni da je sa njima ozbiljan menadžerski tim i zadovoljni su zbog toga - rekao je Bojković.

Tanjug
Direktor Bojan Bojković upravljanje predao Džonu Gudišu i Peteru Kamarašu

Predstavnici Vlade Srbije i "Železare Smederevo" potpisali su 21. marta sa holandskom kompanijom "HPK inženjering" ugovor na osnovu kojeg će ova kompanija iz Holandije upravljati srpskom čeličanom.

Novo američko-slovačko rukovodstvo u železaru dovodi 24 direktora i unosi 20 miliona dolara. "HPK" se obavezao da u 2016. godini upali i drugu visoku peć i proizvodnju poveća na milion i po tona čelika godišnje, a sirovine održava u vredosti 80 miliona evra.

Neće biti otpuštanja radnika i svih 5.000 zaposlenih će ostati na svojim radnim mestima, dok novo rukovodstvo obećava i povećanje plata za 10 odsto. "Železara Smederevo" ostaje u državnom vlasništvu, a Vlada će imati kontrolu u svim segmetima njenog rada.

2024 © - Vesti online