Ponedeljak 23.03.2015.
11:27
Vestionline

Federer otkrio zašto je publika često protiv Novaka

Reuters
Novak zaslužio pobedu: Rodžer Federer

Srpski teniser savladao je Švajcarca u finalu Mastersa u Indijan Velsu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Novak je u taj-brejku drugog seta napravio tri dvostruke servis greške i delovalo je da neće moći da se oporavi u odlučujućem, ali je ipak uspeo.

- Neću se previše osvrtati na ovaj meč, kao ni na taj trenutak kada sam napravio duplu servis grešku. To će biti zaboravljeno za 25 minuta. Kada izađem odavde, imaću osećaj kao da sam odigrao dobar turnir. Voleo bih da sam pobedio, ali imam dobar start sezone. Novak je bio težak protivnik, a odigrao je veoma dobro. Zaslužio je i to poštujem - rekao je Švajcarac.

Još jednom se pokazalo da Novak u duelima sa Federerom ima i dodatnu otežavajuću okolnost - publiku. Navijači su bili na Federerovoj strani i to je u redu, ali ponovo su pokazali nekulturu. Slavili su kada Novak napravi dvostruku servis grešku, a kada srpski teniser odigra neki neverovatan poen, nije dobijao zaslužene aplauze.

- Imao sam osećaj kao da publika želi treći set. Mislim da to nije bilo samo zbog meča, već i zbog mene. U svakom slučaju, želeli su više drame - istakao je Federer.

2024 © - Vesti online