Nedelja 22.03.2015.
22:40
večernji.hr

Josipović opet o "ustaškoj zmiji"

Tanjug
Na Fejsbuku ga "časte" ustaškim pesmama: Ivo Josipović

Kako piše Večernji list, Josipović je rekao da istorija pokazuje da se fašističke ideje pojavljuju periodično i tamo gde se ne očekuju.

 - Pitali su me što se bavim prošlošću, ustašama i partizanima, ali rasprava o prošlosti je rasprava o budućnosti jer i dalje ima onih koji revidiraju istoriju i zagovaraju kvislinški režim tako da od njega žele da naprave domoljubni pokret. Kako se neke ideje o fašizmu propagiraju u knjigama, medijima, na stadionima u javnosti, moram da kažem da su oni koji zagovaraju druge istorije bolje organizovani, vidljiviji i finansirani iz javnih sredstava. Za to smo krivi svi, kao i za činjenicu da danas među nama nema mladih koji su spremni da brane istinu, pravdu i budućnost - naveo je Josipović.

Josipović je govorio na osnivačkoj skupštini Antifašističke lige Hrvatske i naveo da na svom fejsbuk profilu često dobija poruke sa ustaškim pesmama i sadržajima koji veličaju Antu Pavelića.

O "ustaškoj zmiji" Josipović je govorio i na kraju svog mandata, odnosno posle pobede kandidatkinje HDZ na predsedničkim izborima Kolinde Grabar Kitarović.

2024 © - Vesti online