Ponedeljak 26.04.2010.
00:59
Tanjug

Aranđelovac: LDP ulazi u lokanu vlast

Čedomir Jovanović


Kako je Tanjugu rečeno u Opštinskom odboru SPS, prema nezvaničnim, ali konačnim rezultatima sa svih biračkih mesta na lokalnim izborima u Aranđelovcu, najviše odborničkim mandata osvojila je SNS - 13, a slede DS sa 10, SPS sa 7, po tri imaju G 17 Plus, NS i DŠ, a LDP je osvojio dva mesta.


Nešto ranije, predsednika opštinskog odbora DS Aranđelovca i prvi na izbornoj listi te stranke Vlada Gajić, najavio je da bi DS, prema ostvarenim rezultatima, sa koalicionim partnerima SPS, G 17 plus i LDP mogla da formira lokalnu vlast u Aranđelovcu.


LDP je saopštio da "s obzirom na raspored osvojenih glasova i zahvaljujući velikom uspehu LDP, koji je prvi put u ovoj opštini ušao u sastav budućeg parlamenta, vlast će moći da formiraju koalicija sa kojom Demokratska stranka vlada na republičkom nivou i Liberalno demokratska partija".


Građani opštine Aranđelovac birali su u nedelju 41 odbornika za skupštinu grada i predsednika opštine.

Jovanović: Veliki uspeh LDP, promene u Aranđelovcu


Rezultat izbora u Aranđelovcu najbolja je potvrda da ne postoji sredina u Srbiji u kojoj nije moguće promovisati liberalne ideje, samo ako su građani suštinski zainteresovani da uređuju život u svojoj opštini, izjavio je večeras lider LDP Čedomir Jovanović.
"Liberalno-demokratska partija po prvi put je ušla u lokalni parmalamentu u Aranđelovcu i ovi izbori predstavljaju za nas veliko ohrabrenje, a rezultat u Aranđelovcu proizvod je velikog rada našeg opštinog odbora u neregularnoj izbornoj kampanji", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

2024 © - Vesti online